Home

VERKIEZINGEN 2019 -

infographic

INFOGRAFIEK


Innovation_FED_NL

WAT IS ONS STANDPUNT ?

R&D en innovatie zijn cruciaal voor de transformatie van meerdere industrieën en de toekomstige groei van de economie. Het beleid, zowel nationaal als regionaal, moet de randvoorwaarden en acties opzetten die deze innovaties en transformaties mogelijk maken door een optimaal klimaat hiervoor te creëren. Voor de federale overheid gaat het daarbij over de fiscale behandeling van R&D en innovatie en de participatie aan internationale onderzoeksprogramma’s (ESA, Iter,… )

De regering-Michel heeft een aantal maatregelen genomen die O&O en innovatie ten goede komen. Dat heeft bijgedragen tot een verhoging van de R&D-intensiteit van onze economie, waardoor we dichter opgeschoven zijn in de richting van de 3%-norm.

Agoria vraagt de volgende federale regering het gunstig fiscaal kader voor onderzoek te behouden en verder deel te nemen aan onderzoeksprogramma’s inzake ruimetevaart en energie die belangrijk zijn voor de technologische industrie.


WAT ZIJN ONZE CONCRETE AANBEVELINGEN ?

  • Het behouden van de bestaande maatregel voor de korting op de bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers
  • Onderzoekers actief in R&D-projecten op het vlak van businessmodel-innovatie in aanmerking laten komen voor ondersteuning en niet enkel proces- en productinnovatie
  • Federale participatie in internationale onderzoeksprogramma’s in ruimtevaart, energie, … behouden
Close Menu
WordPress Video Lightbox Plugin